Факультет фізичного виховання і спорту

Permanent URI for this communityhttps://library.vspu.net/items/32798286-0ff5-427c-87ee-42fdfd7e6aa9

Browse

Search Results

Now showing 1 - 10 of 182
  • Thumbnail Image
    Item
    Відношення учнів основної школи до фізичної культури та спорту
    (Вінниця : ВДПУ, 2024) Гаврилюк, Павло; Мосієнко, Василь
    В статті представлено дані, що характеризують відношення юнаків основної школи до фізичної культури та спорту. В результаті проведеного анкетування встановлено, що учні приділяють мало уваги своєму фізичному розвитку й удосконаленню. Діти, які регулярно займаються фізичними вправами, значно вище оцінюють свої шкільні досягнення ніж ті, які не займаються спортом.
  • Item
    Фізична культура, спорт та фізична реабілітація в сучасному суспільстві : електронний збірник наукових праць ХVI Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції
    (Вінниця : ВДПУ, 2024) Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського; Щепотіна, Н. Ю.; Драчук, А. І.
    В електронному збірнику матеріалів ХVІ Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Фізична культура, спорт та фізична реабілітація в сучасному суспільстві» (Вінниця, 05-06 червня 2024 року) висвітлюються проблеми теорії і методики фізичного виховання, дитячо-юнацького спорту і спорту вищих досягнень, міжнародного руху «Спорт для всіх», олімпійської освіти і фізичної реабілітації. Наведено наукові праці студентів і магістрантів, у яких відображено результати досліджень у галузі спорту та фізичного виховання різних груп населення, фізичної реабілітації.
  • Thumbnail Image
    Item
    Контроль у футболі
    (Вінниця : Твори, 2023) Костюкевич, В. М.; Войтенко, С. М.; Стасюк, І. І.
    У навчальному посібнику викладено методику контролю фізичної, функціональної підготовленості та змагальної діяльності футболістів різної кваліфікації, а також розглядаються методичні підходи щодо контролю тренувальних навантажень, тренувальної роботи у футболі, комплексної оцінки підготовленості футболістів тощо. Навчальний посібник призначений для здобувачів вищої освіти ВНЗ, тренерів футбольних команд, викладачів закладів вищої освіти фізкультурноспортивного профілю.
  • Thumbnail Image
    Item
    Застосування засобів дитячого фітнесу у фізичному вихованні дітей
    (2024) Удич, Н.
    Для протидії гіподинамії з’явився та активно розвивається новий вид фізичної культури – дитячий фітнес. Насамперед дитячий фітнес – це спортивна програма, розроблена з обов’язковим урахуванням особливостей фізичного розвитку, підготовленості залежно від віку дитини
  • Thumbnail Image
    Item
    Формування мотивації до занять фізичною культурою і спортом учнів початкової школи
    (2024) Гаврилюк, П.; Дмитренко, С.
    Для оптимізації рухової діяльності школярів та підвищення ефективного впливу фізичного виховання на організм доцільно використовувати різні рухові режими рухової активності, застосування вправ східних оздоровчих гімнастик та стретчингу, нові способи підвищення ефективності уроків фізичної культури у школі.
  • Thumbnail Image
    Item
    Фізична культура, спорт та здоров’я нації : збірник наукових праць. 2023. Вип. 15(34)
    (Вінниця : Твори, 2023) Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського; Житомирський державний університет імені Івана Франка
    У збірнику наукових праць з галузі фізичної культури та спорту висвітлюються теоретичні та прикладні аспекти фізичного виховання різних груп населення, медико-біологічні проблеми фізичного виховання та фізичної реабілітації, розкриваються закономірності спортивного тренування.
  • Thumbnail Image
    Item
    Формування професійних компетентностей майбутнього спортивного педагога в процесі вивчення дисципліни «Спортивно-педагогічне вдосконалення та підвищення спортивної майстерності»
    (Вінниця : ВДПУ, 2022) Кульчицька, Ірина
    Метою дисципліни «Спортивно-педагогічне вдосконалення та підвищення спортивної майстерності» є формування у студентів цілісного уявлення про професійну діяльність фахівців у сфері фізичної культури та спорту, використання теоретичних знань, навичок і вмінь у процесі діяльності майбутнього спортивного педагога.
  • Thumbnail Image
    Item
    Методи формування фізкультурно-спортивних умінь в умовах дистанційного навчання
    (Вінниця : ВДПУ, 2022) Краснобаєва, Тетяна; Галайдюк, Микола
    Важливим фактором, який впливає на ефективність формування фізкультурно-спортивних умінь, є правильний підбір методів. Тому під час навчання фізичних вправ та танцювальних елементів широко використовуються методики, які потребують ретельного теоретичного та психолого-педагогічного аналізу.
  • Thumbnail Image
    Item
    Виявлення чинників надмірної маси тіла студентів закладів вищої освіти
    (Вінниця : ВДПУ, 2022) Козерук, Кирило
    Проблема надмірної маси тіла супроводжується численними порушеннями фізичного й психічного стану, саме тому корекцію необхідно починати якомога раніше, поки хворобливі зміни в організмі не набули загрозливого характеру. Аналіз чинників, що сприяють формуванню надмірної маси тіла та ожиріння, показує, що цім студентам потрібні як оптимальне фізичне навантаження, так і адекватна психологічна підтримка.
  • Thumbnail Image
    Item
    Рівень теоретичної підготовки студентів з дисципліни «Ритміка і хореографія», яка викладалася в онлайні
    (Вінниця : ВДПУ, 2022) Кізім, Вікторія; Чернишенко, Тамара
    Методом математичної статистики було визначено рівень музично-теоретичних знань з дисципліни «Ритміка і хореографія».