Факультет фізичного виховання і спорту

Permanent URI for this communityhttps://library.vspu.net/items/32798286-0ff5-427c-87ee-42fdfd7e6aa9

Browse

Search Results

Now showing 1 - 7 of 7
  • Thumbnail Image
    Item
    Технологія розвитку гнучкості дівчат, які займаються художньою гімнастикою на етапі попередньої базової підготовки.
    (2023) Білокур, Р. М.; Капланська, І. В.
    У статті досліджується рівень гнучкості юних гімнасток 8-ми років груп попередньої базової підготовки. Результати, які були отримані після експерименту, тривалість якого 4 місяця, підтверджують доцільність використання вправ, які сприяли покращенню гнучкості в експериментальній групі.
  • Thumbnail Image
    Item
    Ефективність тренувань легкоатлеток 17-19 років із використанням кросфiт комплексів на загально-підготовчому етапі підготовчого періоду
    (Переяслав-Хмельницкий, 2019) Мірошніченко, В. М.; Мирошниченко, В. Н.; Miroshnichenko, V. M.; Журавльова, А. Х.; Журавлёва, А. Х.; Zhuravlova, A. H.; Кузьмiк, В .Б.; Кузьмик, В. Б.; Kuzmik, V. B.
    Тенденції минулих років коли для покращення спортивних результатів достатньо збільшити обсяг або інтенсивність тренувальних навантажень вичерпали себе. Кросфіт система є одним із таких напрямків, який у поєднанні із традиційними засобами можуть ефективно впливати на різні сторони підготовки. Довели доцільність використання кросфіт комплексів у процесі підготовки легкоатлеток, які спеціалізуються з бігу на середні дистанції.
  • Thumbnail Image
    Item
    Удосконалення фізичної та функціональної підготовленості дівчат 15-17 років на заняттях з фізичної культури різного спрямування
    (Переяслав-Хмельницький, 2019) Мірошніченко, В. М.; Паньковецька, Н. М.; Галайдюк, М. А.; Мирошниченко, В. Н.; Паньковецкая, Н. М.; Галайдюк, Н. А.; Miroshnichenko, V. M.; Nataliia, P. M.; Halaidiuk, M. A.
    На сучасному етапі реформування освітньої галузі викладання навчальної дисципліни фізична культура зазнало радикальних змін. Наукові дослідження де висвітлюється ефективність уроків фізичної культури за новими програмами лише починають з’являтися. Досліджували динаміку показників фізичної та функціональної підготовленості у дівчат 1517 років під впливом занять на уроках фізичної культури за варіативними модулями різного спрямування. Виявлено особливості впливу уроків фізичної культури за варіативними модулями різного спрямування на фізичну та функціональну підготовленість дівчат 15-17 років.
  • Thumbnail Image
    Item
    Оцінка фізичної підготовленості студенток 17-19 років
    (ТОВ «Планер», 2018) Федоріщева, Анна; Phedorishcheva, Anna
    Оцінка рівня фізичної підготовленості є одним з критеріїв системи контролю за станом фізичного стану населення України. Отримання кількісної інформації що до оцінки фізичної підготовленості студенток дозволить правильно дозувати фізичні навантаження під час секційних занять та буде сприяти вірному вибору засобів загальної фізичної підготовки з урахуванням їхньої оздоровчої ефективності. Використання відповідних вправ під час фізкультурно-оздоровчих занять, може цілеспрямовано впливати на стимуляцію окремих систем, і підвищувати рівень їхнього функціонування, а отже рівень здоров’я. Мета роботи: зробити аналіз рівня фізичної підготовленості студенток 17-19 років, економічних спеціальностей. Методи дослідження: аналіз і узагальнення науково-методичної літератури і документальних матеріалів; педагогічне спостереження; тестування фізичної підготовленості; методи математичної статистики. Організація дослідження. Для визначення ставлення студенток до занять фізичною культурою і спортом нами було проведено анкетування 42 студенток 17-19 років, які навчаються у Придніпровської державної академії будівництва та архітектури на І і ІІ курсах (59,52% і 40,48% відповідно). Результати дослідження. Для визначення рівня фізичної підготовленості ми використовували тести які надані у Порядку проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України. Аналіз результатів досліджень засвідчив нерівномірну підготовку студенток на першому та другому курсі навчання. Більшість дівчат мають середній та нижче за середній рівні фізичної підготовленості, але за деякими показниками їх відсоток на другому курсі зменшується. Під час навчання у вищі цей показник змінюється з тенденцією до збільшення кількості студенток з високими та вищими за середній показниками, але цей процес дуже уповільнений. Залишається багато студенток від 12,0% до 52,0% які мають показники фізичної підготовленості за різними тестами на низькому і нижчому за середній рівні.
  • Thumbnail Image
    Item
    Педагогічна технологія розвитку гнучкості дівчат, які займаються художньою гімнастикою на етапі попередньої базової підготовки
    (ТОВ «Планер», 2018) Дмитренко, С. М.; Dmytrenko, S. M.
    Вивчення та узагальнення сучасних літературних джерел дозволило визначити, що одним з шляхів покращення гнучкості у дівчат, які займаються художньою гімнастикою на етапі попередньої базової підготовки є впровадження ефективних засобів і методів спортивного тренування у навчально-виховний процес. Аналіз науково-методичної літератури свідчить про те, що заняття художньою гімнастикою є одним з найбільш різнобічних і універсальних засобів фізичного виховання. Основна мета навчальної програми ДЮСШ полягає у формуванні у дівчат стійкого інтересу до занять художньою гімнастикою, досягненню високого рівня розвитку гнучкості, забезпеченню достатнього обсягу рухової активності.
  • Thumbnail Image
    Item
    Вплив бігових навантажень різного спямування на функціональну підготовленість дівчат 17-21 року з «високим» вмістом жирового компоненту
    (Вінниця: ТОВ "Планер", 2017) Брезденюк, Олександра; Брезденюк, Александра; Brezdenyuk, Oleksandra; Фурман, Юрий; Фурман, Юрій; Furman, Yuriy
    Стаття присвячена вивченню впливу бігових навантажень в аеробному та змішаному режимах енергозабезпечення на показники максимального споживання кисню (VO2 max), порогу анаеробного обміну (ПАНО), максимальної кількості зовнішньої механічної роботи за 1 хв (МКЗР), за 10 с (ВАнТ10) і за 30 с (ВАнT30) дівчат 17-21 року з «високим» вмістом жирового компоненту. Заняття зі стимуляцією анаеробних процесів енергозабезпечення виявились ефективнішими порівняно із заняттями аеробного спрямування.
  • Thumbnail Image
    Item
    Формування мотивації до занять з фізичного виховання юнаків і дівчат
    (Вінниця: ТОВ "Планер", 2017) Захарченко, Марина; Захарченко, Марина; Zakharchenko, Maryna
    Головною метою відвідування занять з фізичного виховання є формування майбутньої особистості, що є запорукою ряду позитивних факторів для неї та суспільства в цілому. На сьогоднішньому етапі розвитку підростаючого покоління не всі розуміють з якою метою відвідують заняття, а саме з фізичного виховання. Наша стаття присвячена визначенню мети відвідування занять з фізичного виховання студентів коледжу та порівняння показників студентів вузів. Так як програми з фізичної культури в коледжі та вузі відрізняються, нами висвітлено результати зацікавленості у відвідуванні занять студентів коледжу та вузів, проведено дослідження - опитано 50 студентів з них 18 юнаків та 32 дівчат І-ІІ курсів коледжу за спеціальністю «Початкова освіта».