Факультет фізичного виховання і спорту

Permanent URI for this communityhttps://library.vspu.net/items/32798286-0ff5-427c-87ee-42fdfd7e6aa9

Browse

Search Results

Now showing 1 - 4 of 4
  • Thumbnail Image
    Item
    Аналіз показників змагальної діяльності кваліфікованих футболістів на етапі констатувального експерименту
    (ТОВ фірма "Планер", 2019) Стасюк, Вадим; Stasiuk, Vadym
    У статті розглянуто показники техніко-тактичної діяльності кваліфікованих футболістів, які здійснювалися на основі комплексного підходу з урахуванням режимів координаційної складності виконання техніко-тактичних дій. Мета дослідження. На основі комплексного контролю визначити структуру техніко-тактичної діяльності кваліфікованих футболістів. Методи дослідження: аналіз науково-методичної літератури, педагогічне спостереження, відеозйомка загальної діяльності, методи математичної статистики. Результати дослідження: у дослідженні взяли участь 22 кваліфікованих футболісти. Вік спортсменів – 18-23 роки. Контроль змагальної діяльності базується на зіставленні спортивних результатів із запланованими або вже показаними раніше і направлений на виявлення сильних і слабких сторін підготовленості спортсмена в цілях її подальшого вдосконалення. В процесі контролю реєструється загальне число і результативність окремих технічних прийомів і тактичних дій; визначається стабільність, варіативність спортивної техніки і тактики; вивчається реакція основних систем життєдіяльності організму спортсменів, включаючи протікання психічних процесів. Контроль змагальної діяльності вимагає реєстрації комплексу параметрів, що характеризують окремі компоненти дій спортсменів в різних частинах, фазах, елементах вправи. Це і визначає специфічні особливості контролю у футболі. Визначено, що змагальна діяльність кваліфікованих футбольних команд характеризується нерівнозначною структурою як відносно кількісних, так якісних показників. Встановлено, що протягом матчу студентська футбольна команда виконує 703 ± 103 ( ± S) техніко-тактичних дій з коефіцієнтом інтенсивності – 0,69 ± 0,04.
  • Thumbnail Image
    Item
    Побудова тренувального процесу кваліфікованих футболістів у першому циклі річної підготовки на етапі констатувального експерименту.
    (ТОВ «Планер», 2018) Стасюк, Вадим; Stasiuk, Vadym
    Стаття присвячена вивченню структури та змісту тренувального процесу студентської футбольної команди в межах першого циклу річної підготовки на етапі констатувального експерименту. У статті висвітлюються дані тривалості окремих занять і мікроциклів, раціональне планування обсягів тренувальних навантажень, співвідношення засобів тренувальної роботи.
  • Thumbnail Image
    Item
    Побудова тренувального процесу кваліфікованих футболістів у річному макроциклі в умовах вищих навчальних закладів.
    (ТОВ «Планер», 2017) Стасюк, Вадим; Stasiuk, Vadym
    Стаття присвячена вивченню структури та змісту тренувального процесу студентської футбольної команди в межах річного циклу підготовки на констатувальному етапі експерименту. Річна підготовка була побудована за двоцикловою схемою й передбачала проведення двох макроциклів, кожний з яких складався з підготовчого, змагального та перехідного періодів, структуру яких складали мезо- та мікроцикли. Обсяг і співвідношення тренувальних навантажень аеробної, змішаної й анаеробної спрямованості на різних етапах підготовки обумовлювалися необхідністю формування трьох фаз спортивної форми.
  • Thumbnail Image
    Item
    Побудова тренувального процесу кваліфікованих футболістів у перехідному етапі першого циклу річної підготовки
    (ТОВ «Планер», 2017) Стасюк, Вадим; Стасюк, Вадим; Stasiuk, Vadym
    У статті висвітлюються дані тривалості окремих занять і мікроциклу, раціональне планування обсягів тренувальних навантажень, співвідношення засобів тренувальної роботи впродовж перехідного етапу першого циклу річної підготовки, які б дозволили спортсменам активно відпочити і разом з тим зберегти певний рівень тренованості, необхідний для початку нового циклу тренування